top of page

Varför

ChallengeNow?

Förenkla & Förbättra

Om ChallengeNow

 

DET HÄR ÄR CHALLENGENOW
En fotbollsapp till din smartphone som gör det enkelt att hitta och boka träningsmatcher, vilket leder till bättre möjligheter att utveckla fotbollen som sport, att skapa mer integration och som förenklar ditt jobb som fotbollstränare en hel del.

OM CHALLENGENOW
ChallengeNow drivs av ett gäng ambitiösa sportälskare. Tillsammans har vi många års erfarenhet inom fotboll men även inom IT utveckling, den gemensamma nämnaren faller dock på passionen vi har för sporten och alla dess fördelar som den har mot hälsan och för samhället. Vi är spelare, vi är lagledare och vi är tränare.

Fotboll är världens största sport och den gör så mycket gott för samhället. Vi ser att den skapar trygghet, underhållning, adrenalin, skoj, hälsa, fred... och så mycket mer. Vi ser att den samlar människor från alla olika hörn oavsett vilken etniskt bakgrund man har, vilken livstil man lever efter eller hur gammal man är... den för folk tillsammans.

Men vi har sett att det finns så mycket inom fotbollen som går att förenkla och som kan förbättras. Med vår ambition och kunskap kan vi bidra till mycket i den utvecklingen.

VÅR VISION
Det ska vara enkelt att utnyttja alla sportens vackra sidor och dess fördelar.

Genom vår app vill vi göra det möjligt.

VÅR MISSION
Vi på ChallengeNow ser stor potential i verktyget som vi har skapat i form av en app, i att ta sporten fotboll till en annan nivå där fokus kommer ligga på enkelhet. Enkelt att hitta träningsmatcher, enkelt att lära sig och prova nya fotbollsövningar på träningen, enkelt att delta i eller skapa turneringar som tillbringar extra pengar i lagkassan samtidigt som spelarna faktiskt utvecklas under själva spelandet, vilket inte är fallet när dom står och sälja bingolotter utanför matbutiker.
Enkelt att skapa mer integration, ta dig t.ex an ett lag du aldrig annars hade haft kontakt med pga av att det är väldigt tidskrävande, samt utnyttja varandras fördelar, exempelvis plan utrymme, som vi vet är en stort problem för vissa lag, men inte för andra. Enkelt att se vilka lag som söker nya spelare, på så sätt förenkla för individer som t.ex velat börja sporta sedan länge men som inte haft verktyget för att leta sig in i ett nytt lag men också för nyanlända i landet med fotboll som stora passion som nu får hjälp att integrera sig mycket fortare. Vi har sett många av dessa problem med egna ögon under vår fotbollsresa och pratat med olika tränare, lagspelare, ledare och idrottsutvecklare om dom, vårt uppdrag blir att lösa dessa hinder med hjälp av appen.

VÅRA MÅL
Att genom vår app förenkla och motivera till fler träningsmatcher vilket leder till så många andra fördelar. Unga får t.ex utvecklas i egen takt och får ökad självförtroende, bland dom kanske det finns gömda talanger som får en extra chans att blomma ut lite senare. Men att ge dom chansen att kunna idrotta livet ut.

 

Att ge lag tränaren mer möjligheter att prova nya strategier och laguppställningar.

 

Att bidra till bättre och ökad integration men också från tidig ålder.
Att ta dig till ställen du aldrig har varit på förut och träffa nytt folk och nya lag har aldrig varit enklare. 


Att ge tillgång till extra plan utrymme som är ett stort problem för vissa lag, nu behöver du inte alltid möta andra lag på hemmaplan, ta er till ett lag som har hur mycket plan utrymme som helst!

 

Att öka intresset för spontanfotboll, om det är enkelt att skapa och samla ihop ett gäng så ger vi fler människor möjlighet att aktivera sig på fotbollsplanen vilket verkar för en god fysisk och psykisk folkhälsa.

 

Att inspirera till ökad aktivitet inom fotbollen vilket självklart gynnar samhället på alla sätt.


FRAMTIDSPLANER
Vi planerar att skapa en ”spontanliga” för företag och myndigheter. Även vuxna som inte spelar i ett lag behöver röra på sig mer. Varför inte t.ex låta det lokala företaget bjuda in och spela en match mot brandkåren, skolan eller polisen mm? Återigen, Integration och att få samhället att ena sig mera.Vi vill också årligen ha en ChallengeNow turnering där vi bjuder in olika lag från alla möjliga håll där vi skapar en mötesplats för vårt projekt.

bottom of page