top of page
  • Barbas fotbollshörna

Varför jag inte gillar Zlatan // Barbas


Vill bara börja med att säga att jag inte tycker han är en dålig fotbollsspelare! Tvärtom han är ett fenomen, storleken styrkan skotten akrobatik! ja han är ett fenomen. Och nu till det jag inte gillar, han pratar för mycket hela tiden året om, ju sämre det går på plan ju mer går munnen. Är du bästa eller "Gud" eller lejon eller vad han nu vill kalla sig så visar man det på planen, inte i media och på sociala nätverk. Jag har aldrig gillat den här översittar attityden han visat gång på gång. Sen så känner ju jag inte honom privat! Kanske en sjukt go kille men jag kan bara gå på det han visar utåt.

Att hota tränare med stryk i media är bara löjligt! Sköt din buissines så som man ska sköta sin buissines bakom stängda dörrar! Skötte Guardiola saker snyggt? Nej det tycker jag inte! Men vad skulle han göra? Lägga sig på rygg och bara låta Zlatan hålla på hur han vill? Inte följa klubbregler? Bänka killen som gjorde 6 mål på 2 matcher som vikarie i Zlatans position när han var skadad? Tror inte det finns någon tränare som hade gjort det! förutom svenska förbundskaptener dåra.

Personligen håller jag spelare som Henrik Larsson högre än Zlatan, hårt arbetande killar som inte gnäller eller kallar sig för gudar och lejon. Det finns en anledning till varför Larsson och Andersson har en högre status i Barcelona, först på träningar, gnäller aldrig, jobbar hårt och levererade varje minut dom fick chansen. Zlatan sumpade sin egna chans i FC Barcelona, hans ego gjorde det omöjligt för honom att spela andreman! Hade han bitit ihop så hade han idag både haft ett gäng Champions League titlar och en kanske två Ballon d'or på sin meritlista!

Istället blev det att avsluta karriären i en undermåttlig liga som Frankrike i ett lag som definierar ordet köplag. Han blev störst i Frankrike absolut! Men störst i Frankrike väger inte tungt i min och många andras böcker. Ja jag ser det som hans avslut på den största scenen... för i United levererade inte lejonet det hans mun påstod han skulle göra.

Som avrundning till denna text säger jag En magisk karriär som kommer leva i många generationer framöver!!! Men är han den största? Mitt svar är Nej!

Diskutera gärna i kommentarerna, kom ihåg att hålla en god ton!

Länge leve fotbollen

// Barbas out

bottom of page