top of page
  • Barbas fotbollshörna

Struktur och disciplin är det som gäller.


Jag fick en förfrågan från en vän att skriva om vilken typ av fotboll jag gillar, så här kommer det! Jag gillar en kontrollerad fotboll, jag gillar organiserade lag som kan rulla boll och som hittar sina trianglar på hela planen! Visst så tycker jag oxå det är roligt med en massa mål i en match, men föredrar en 1-0 seger där bollinnehavet är på 80% till vinnande lag Struktur och disciplin i arbetet på plan gör mig extremt glad! Att parkera bussen är en skam för fotbollen, Bussparkering är bara fegt och en brist på fantasi och disciplin för att få sitt lag att spela en bra fotboll. Tikitaka är bland det bästa jag vet, när Tikitakan utförs med extrem koncentration så är den ostoppbar, inget lag i världen kan stoppa den! Pep Guardiola är föredömet att följa när man vill se den typen av fotboll som jag skriver om i detta inlägg, finns en massa andra coacher som jag oxå tycker levererar den typen av fotboll som jag gillar, men det får bli ett annat inlägg en annan dag. Alla delar på planen ska veta in i minsta detalj vad som ska göras, älskar att se hur samarbetet från målvakt genom alla delar av laget fram till anfallarna flyter på smidigt, älskar att se när rörelsemönster sitter ordentligt! Jag är den som kan jubla när jag ser hur en back går in o bryter en pass just pga av disciplinen att hen vet precis vad hen ska göra på planen eller när en ytterback tar en max löpning bara för att öppna upp ytor, fotbollsgodis för ögonen. Jag hade önskat att man kunde få se fotboll uppifrån för då skulle man verkligen kunna se det strukturerade spelet bättre. Så det här var lite av den fotbollen jag gillar! Skriv gärna i kommentarerna vilken typ av fotboll DU tycker om! Länge leve fotbollen

Senaste inlägg

Visa alla

Målkamerans vara eller icke vara!

Jag vill inte ha målkameror, jag vill inte ha en fotboll där den mänskliga faktorn tas bort. Misstag måste få finnas i fotbollen, för med misstag och domartabbar öppnas det upp för diskussion på de lo

bottom of page