top of page
  • Barbas fotbollshörna

Man spelar tills domaren blåser.

Jag kom att tänkta på ett klipp på youtube som jag såg för ett tag sen om fusk i fotboll, och det pratades om Maradonas mål mot England, den klassiska "Guds hand" och kallade det för fusk! Jag tycker inte det är fusk, om domaren inte blåser så ska spelet fortsätta.

Fair play! jo absolut men någonstans så är man ju in it to win it.

Det är domarens jobb att se till så att sånt inte händer.

Jag tror nog inte att det finns en spelare som aldrig har använt en hand när hen spelat fotboll, en hand för att göra mål eller stoppa ett skott eller för att få med sig bollen helt enkelt, det händer!

Vi människor har reflexer.

Så att kalla det Maradona gjorde för fusk tycker jag är fel, hen med visslan bestämmer vad som är tillåtet! spelet ska pågå tills domaren blåser i pipan. Vi har 4 domare i en match 3 på plan och en fjärdedomare utanför plan och alla har som uppgift att se till att reglerna följs, så ingen vissla inget regelbrott.

Vad tycker ni?

bottom of page