top of page
  • Skribentens bildPhilippe Antonio A.R

Kommer Zlatan tillbaka och behövs han?


Igår hade Zlatan invigning för sitt nya projekt Padel Zenter i Stockholm och passade trevligt nog på att svara på några frågor. Den viktigaste, om han ser en möjlighet att göra en comeback till landslaget inför VM.

Det har skapat stora rubriker, vilket nästan allt om Zlatan gör, men jag ville bara dela med mig mina åsikter om det och vad jag tror chansen är att han faktiskt kommer tillbaka.

Zlatan älskar fotboll det vet vi med all säkerhet och han älskar utmaningar. Och detta är faktiskt en utmaning som jag tror han definitivt är lite sugen på att ta och för det är också en möjlighet för honom att skapa mer historia med Sverige om dom tar hem VM Guld.

Men han skulle inte acceptera en sån utmaning om han inte ser att han kan ta sig an den och verkligen göra skillnad och som läget är just nu så är det nog svårt för Zlatan att avgöra det eftersom att han varit utanför fotbollsplan så pass länge. Jag vet att han arbetar hårt för att vara på sin högsta nivå, det har jag inga tvivel om... har sett massa videon på honom göra rehabträning, och som han sliter. Han är inte slut än som fotbollspelare, på långa vägar. Jag tror verkligen att om han är fit, vilket dom nästa matcher i Manchester United tröjan kommer avgöra, så kommer han nog tillbaka till landslaget... och om han gör det så tycker jag att vi borde vara väldigt glada för det!

Svenska landslaget klarade sig bra utan Zlatan, men låt oss vara ärliga... skulle något land tacka nej till en så grym forward och till en sådan vinnarskalle som Zlatan har? Jag tror verkligen att han kan göra riktigt stor skillnad. Hamren dagarna är över och jag tror att med Janne som förbundskapten så kommer saker vara annorlunda med Zlatan på plan, Janne har bevisat att han är en grym kapten och att han satsar och spelar smart med laget. Många säger att landslaget spelade så dåligt med Zlatan, men skyll inte allt på Zlatan... det fanns andra spelare (som slutade samtidigt som Zlatan) och Hamren som kan ha varit orsaken till det också.

Jag personligen tycker att Zlatan definitivt ska in i landslaget om han tror att han är fit för det, han har så pass stor professionalism att han inte bara skulle komma för att slösa tid. Han har redan gjort mer än vad någon annan svensk fotbollspelare... eller idrottare för den delen gjort för Sverige, så jag litar absolut på vad Zlatan tar för beslut.

bottom of page